Customer Excellence

Location ANTWERPEN, BELGIUM
Experience level Experienced Hire
Job details sector Banking

Binnen de dienst Quality Bank/Customer Relations verwelkomen wij graag een nieuwe collega ‘Customer excellence’, in het domein van Operations Daily Bankings & Savings.

 

Een breed gamma van feedback die product of dienst gerelateerd zijn zoals homebanking, effecten, overschrijvingen, zicht- en spaarrekeningen, successies, kredietwezen… komen aan bod. Daarbij kan je rekenen op een uitgebreid netwerk van interne ‘informatieverstrekkers’ voor elk specifiek domein.

 
 
Dit houdt in:
  • analyse/onderzoek van het gestelde probleem
  • de nodige informatie opzoeken of inwinnen bij back office diensten (vb. Beleggingen)
  • systematische opvolging van de ontvangst van input van andere diensten
  • tijdig een schriftelijk en gepast antwoord geven
     
Wat is jouw doelstelling?

Van elke klant, een tevreden klant maken door te zoeken naar oplossingen of alternatieven voor de gestelde problemen. Je geniet van een ruime autonomie zodat je creativiteit zeker aan bod komt.   

 

 

 

 

Vervolledig jij ons team?

Samenwerken met de verschillende back office diensten om een optimale oplossing voor de klant te bekomen is noodzakelijk.

 

Je bezit overtuigingskracht en je hebt een cijfermatige kijk op zaken zodat je snel het gestelde probleem kan oplossen.

 

Wij verwachten een initiatief nemend en nauwkeurige persoon die samen met de klant op een empathische manier werkt aan de gepaste oplossing.

 

Tevens heb je een goede kennis van beide landstalen en beschik je over een vlotte pen om de schriftelijke behandeling van de klachten in goede banen te leiden.

 

Als ‘Customer Excellence’ heb je een duidelijk beeld van alles wat er binnen AXA Bank gebeurt. De grondige kennis van AXA bankproducten die je al hebt, wordt ongetwijfeld nog verfijnd, want dit is een fundamenteel aspect van de functie waarin je voor een stuk het uithangbord bent van AXA.

 

Wil je graag deze nieuwe uitdaging aangaan? Wij willen jou zeker ontmoeten!


De AXA Group is wereldleider in verzekeringen en vermogensbeheer. We beschermen en adviseren onze klanten bij elke stap in hun leven, door hen producten en diensten te bieden die tegemoetkomen aan hun behoeften op het vlak van verzekering, persoonlijke bescherming, sparen en vermogensbeheer. AXA is het meest toonaangevende verzekeringsmerk wereldwijd met meer dan 100 miljoen klanten. We transformeren van uitbetaler naar partner voor onze klant, met een sterke focus op risicopreventie.

Our mission? Empower people to live a better life.

Onze waarden? Customer First, Moed, Integriteit en One AXA.


AXA Bank is in België een sterke financiële speler met een eenvoudig en transparant aanbod voor particulieren en zelfstandige ondernemers. AXA Bank werd reeds vier jaar op rij beloond wordt met Bank Awards dankzij het enorme vertrouwen dat onze klanten in onze bank stellen. Eind 2019 wonnen we de Bank Award van Bank van het Jaar en Beste Agentennetwerk. Een duidelijk bewijs dat de combinatie van eenvoudige producten, toegankelijke online tools en de vertrouwde gezichten van meer dan 550 lokaal verankerde zelfstandige agenten wel degelijk werkt. AXA Bank bekleedt de vijfde plaats in de markt van Belgische woonkredieten. Ook beleggers vinden hun gading bij de bank, die sterk inzet op persoonlijk beleggingsadvies.

 

Bij AXA Bank kom je terecht in een onderneming op mensenmaat. In het hoofdkantoor in Berchem (Antwerpen), dat vlot bereikbaar is via het openbaar vervoer, werken ongeveer 850 medewerkers. Benieuwd naar onze FAST cultuur en onze nieuwe manier van werken? Lees er meer over op axabank.be/jobs. Wie weet mogen we ook jou binnenkort welkom heten!

Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor AXA. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.


ü   Een job waarin je zelf verantwoordelijkheid opneemt, in ruil voor de nodige flexibiliteit (o.a. 2 dagen per week telewerken) die je toelaat een goed evenwicht te vinden tussen werk- en privéleven. Een actief loopbaanbeleid en opportuniteiten voor interne mobiliteit geven je de kans je carrière in eigen handen te nemen.

ü   Een competitief verloningspakket met een waaier van aantrekkelijke voordelen: groepsverzekering, hospitalisatie- en ongevallenverzekering, kortingen op bank- en verzekeringsproducten, kinderopvang tijdens de schoolvakanties,…